به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اردبیل، خدابخش اسداللهی، دبیر علمی دهمین همایش بین المللی ترویج زبان و ادب فارسی در اختتامیه همایش ترویج زبان و ادب فارسی با یادآوری ارسال دو هزار و 11 مقاله به دبیرخانه همایش تصریح کرد: از این تعداد 115 مقاله در طول برگزاری این همایش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
هدف همایش، ترویج زبان فارسی در فراتر از مرزهای جغرافیایی کشور است
دبیر علمی دهمین همایش بین المللی ترویج زبان و ادب فارسی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: این همایش در طول برگزاری خود به مدت سه روز، دو نشست عمومی و 20 نشست تخصصی برگزار کرد.
اسداللهی بیان داشت: در طول برگزاری 20 تخصصی، از ظرفیت اساتید دانشگاه، نخبگان و پژوهشگران حوزه زبان و ادبیات فارسی به صورت مفصل استفاده شد.
وی به حضور نمایندگانی از کشورهای بنگلادش، آذربایجان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان و هندوستان در این همایش اشاره کرد و افزود: از جمله اهداف این همایش ترویج زبان و ادب فارسی فراتر از مرزهای جغرافیایی کشور است.
چاپ شاهنامه فردوسی با ترجمه اسپانیایی، مهمترین کار انجمن طی سال گذشته است
عبدالرضا مدرس زاده، دبیر انجمن ترویج زبان و ادب فارسی در تشریح عملکرد این انجمن در سال گذشته به نخستین چاپ ترجمه اسپانیایی شاهنامه فردوسی با نظارت مهدی محقق اشاره کرد و افزود: برگزاری دو نشست تخصصی در بجنورد و دانشگاه ولیعصر رفسنجان از دیگر فعالیت های قابل ذکر انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی در سال گذشته است.
وی رونمایی از یادنامه "اسماعیل رفیعیان" از مفاخر ادبی کشور را از جمله کارهای کم نظیر انجمن در سال گذشته دانست و افزود: معرفی هر چه بیشتر توانمندیهای ادب و زبان فارسی به دلیل بازگویی فرهنگ و تمدن ایرانی از ضرورت بالایی برخوردار است.
دبیر انجمن ترویج زبان و ادب فارسی از برگزاری همایش بررسی کتاب های درسی در مهر ماه سال جاری خبر داد و افزود: ما باید تلاش کنیم تا همه دانش آموزان با ره توشه غنی فرهنگ و ادب فارسی به دانشگاه وارد شوند.
مدرس زاده انتخابات هیئت مدیره انجمن در سال آینده را خاطر نشان کرد و از اساتید دانشگاهی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشتههای زبان و ادبیات فارسی خواست تا با رجوع به سایت انجمن نسبت به عضویت یا تمدید عضویت خود اقدام کنند.
سخنرانی آیت الله سید حسن عاملی، نماینده ولی فقیه دز استان و امام جمعه اردبیل، قرائت پیام وزیر ارشاد به «دهمین همایش ترویج زبان و ادبیات فارسی» توسط ناصر اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، قرائت بیانیه پایانی همایش توسط محمدکاظم کهدوئی از اعضای انجمن و تجلیل از مقام ادبی محمد رضا بایرامی، نویسنده صاحب سبک اردبیلی از جمله برنامه های اختتامیه دهمین همایش ترویج زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه محقق اردبیلی بود.
همایش یازدهم ترویح زبان و ادب فارسی سال آینده در دانشگاه گیلان برگزار خواهد شد.